دکتر بسمالله شریفی: فریمان، یکی از نگینهای برجستهی بنياد بنیاد جهانی سبزمنش است!
آغاز سخن کلام بسمالله است ذکر لب من مدام بسمالله است در محفل ما ادیب مردی امشب از اهل هنر بهنام "بسمالله" است
شاعران و نخبگان شهر فریمان، حضور دکتر بسمالله شریفی(شاعر، نویسنده، روزنامهنگار، مؤسس و دبیرکل اجرایی بنیاد جهانی سبزمنش) را با برگزاری جلسهی ويژه، گرامی داشتند.
به گزارش عقاب نیوز، در محفل که به مناسبت ورود دکتر بسم الله شریفی و دوستان بنياد جهانی سبزمنش در شهرستان فریمان برگزار شده بود، تعدادی زیادی از نخبگان تأثیرگذار فریمانی با خوانش اخوانیه پیرامون فعالیتهای “آقای دکتر شریفی” و سبزمنش با ارائهی مطالب فرهنگی و ادبی؛ یکبار دیگر از عضویت و همراهیشان به بنياد جهانی سبزمنش یادآوری نمودند و با اهدای “دسته گلِ زیبا” هیأت رهبری بنیاد جهانی سبزمنش را به بدرقه نشستند.
آقای علی اکبر مقدم(شاعر، آموزگار و عضو فعال بنیاد جهانی سبزمنش در فریمان) گزارش این جلسهی فوقالعاده را اینگونه در قالب نوشتار درآورده است:
بنام خداوند لوح و دوات
خدای سمرقند و بلخ و هرات
خدای خراسان خورشیدنوش
بنام خدا در خراسان بکوش
دوغارون و جام وفریمانِ قند
همه شهرهای خراسان گُل اَند
پر از عطر صبح و صدای خروس
نشسته ملک در صف عرش طوس
دوشنبه بخارای مستِ خجند
نشابور و خیّامِ دلبر پسند
خراسان بزرگ است مانند شعر
خراسان خدای خداوندِ شعر
سلام و درودِ فریمانیام
به تو نازنینی که میخوانیام
شاید تو هم پی برده باشی چقدر شعر را دوست دارم. چون خوب فهمیدهای دل دیوانهای پشت واژهها میتپد و دلش میخواهد تا پایان سوار اسب حریر مثنوی باشد و در میدان چشمان قشنگ تو بتازد. دستان اهنگش را پیش دلت دراز کند و تو دل بدهی به بال پرواز و در سکوتی پر از فریاد در اسمان خروشان شعرخراسان با دست بلند آسمان، شراب آرزوهایت را در جام فریمان بریزی و دنیا، شیرینی بهشت را در کامت سرازیر کند.
آری! میخواستم تمام و کمال انچه بود را در حریری از مثنوی بپیچم اما فرصت اندک اجازت این افتخار را نداد.
میخواستم بنویسم از اینکه فریمان شهرشاه نشین شهر قند و بند شهر شعر و ادب و فرهنگ
در عصر دلپذیر و رویایی دوشنبه ۱۴۰۳/۷/۲۳ میزبان عزیزان ونورچشمانی از کشور دوست و همسایه افغانستان و پامیرجان بود.
بچهها شنیده بودند که دکتر بسم الله شریفی به همراه عبدالولی راسخ از شاعران برجسته سبزمنش و ژنرال جلال الدین باجگاه از همرزمان شهید احمدشاه مسعود به دعوت استاد ابراهیم قمر و… مهمان فریمان جان شده اند.
فریمان و شاعران هنرمندش با عشق و سرور به پیشواز این نازنینان شتافته انان را در حلقهی محبت خود محاصره کردند.
در کافهی هزار ویک شب فریمان به میزبانی مهندس مجید حبیبی(عضو محترم بنياد جهانی سبزمنش)صدای یکی از بهترین عصرهای شعر فریمان درآسمان خراسان پیچید
ابراهیم حاج محمدی قمرالشعرای فریمان و وشمسالشعرای خراسان بل ایران و عضو هیآت مدیره بنیاد جهانی سخنگستران سبزمنش ضمن معرفی میهمانان ارجمند،
با اخوانیهای برای دکتر بسم الله شریفی که ردیف “بسم الله” زیبایی ان را دوچندان کرده بود:
زبانم میشود وا بی محابا تا به بسم الله
گره از کارها وا میشود زیبا به بسم الله
…
غنمیت میشمارم صحبت یار موافق را
“شریفی” مردِ نیکآیینِ دل شیدا به بسمالله…
شعر خوانی را آغاز و بلافاصله پس از اتمام خوانش شعرش، حقیر را امر به قرائت شعر نمود.
حقیر هم با توجه به فضای جلسه دو اثر در باره کشور همسایهام افغانستان عزیز ارائه کردم.
پس از حقیر استاد سرکار خانم پناهنده(شاعر و عضو ارشد بنیاد جهانی سبزمنش) از اساتید برجسته زبان وادبیات پارسی در شهرستان فریمان غزلی بسیار زیبا خواندندکه با مصرع
《من از فردای این صحرای رستاخیز میترسم》پایان یافت.
خانم دکتر شعبان زاده دکترای ادبیات پارسی و استاد پیشکسوت دانشگاه زاهدان که اکنون مایه افتخار شعر وادبیات فریمان هستند و سایه همسایگی شان بر سر شعر ما گسترانیده شده است، ما را از مطالب ارزنده ومفید خود در خلال شعرخوانی بهره مند فرمودند، صحبت اصلی ایشان پیرامون نظر عرفا و حکما در باره ترنج و دست و چاقو و موضوع تلوین و تمکین بود که حاشیهای شد بر شعر علی گیاهی که در جلسه خوانده شد. ایشان طبق روال هر هفته شعرزیبایی را که انتخاب کرده بودند برای جمع قرائت نمودند.
استاد عبدالولی راسخ از شاعران برجسته افغانستانی با قرائت شعر زیبای خودشان جلسه را به فضای شعر افغانستان سیر دادند.
دیگر مهمان با وقار جلسه ژنرال جلال الدین باجگاهی اهل رزم و از همرزمان احمدشاه مسعود شهید بود نگاههای ژرف و دقت کم نظیرش نشان از این داشت که به ادبیات عشق میورزد. ایشان شعر نخواندند اما مطالبی پیرامون اوضاع افغانستان و سلطهی اجانب را به شیوایی بالهجه قشنگشان بیان نمود و در پایان خاطرهای از دیدار با معاون باراک اوباما رییس جمهور امریکا نقل کرد.
مهندس مجید حبیبی محور جلسات شعر فریمان که از عاشقان ادبیات است و سنگ بنای کافه هزار و یک شب را بر شعر نهاده است غزلی بسیار پر معنی و نغز ارائه کردند.
اجرای بینظیر خانم خیردوست باصدای ماورایی شان، شعرخوانی استاد ذاکری، استاد نقوی، مهندس محولاتی، علی گیاهی، استاد محمدپوررضا، استاد محمودحکیمی، حضورسرکارخانمهاسیاسی و زحمتی و نوجوان جلسه امیرعلی اکبری رونق افزای این عصرانه پارسی بودکه باعث شد ساعت هایی از عمرمان را درخلاء زمان بگذرانیم.
هنرنمایی عکاس حرفهای و عالیجاه استادمحمدپوررضا که در طول برنامه به ثبت زیباترین لحظههای بیتکرار پرداختند فراموش نشدنیست و حضور دکتر بسمالله شریفی را با این بیت گرامی داشتند:
آغاز سخن کلام بسمالله است
ذکر لب من مدام بسمالله است
در محفل ما ادیب مر
دی امشب
از اهل هنر بهنام “بسمالله” است
پایان بخش برنامه سخنرانی و شعرخوانی و اهدای کتاب توسط دکتر بسم الله شریفی موسس بنیاد جهانی سخنگستران سبزمنش بود که به نکات ارزشمند و قابل توجهی اشاره داشت.
ایشان اعلام نمودند که بنیاد سبزمنش اکنون در بیش از ۳۱ کشور جهان فعال است.
همچنین بر اهداف بلند بالا و عالی رتبه بنیادسبزمنش در جهان برای نشان دادن عظمت زبان پارسی و برداشتن مرزهای موهوم جغرافیایی از دست وپای زبان وادبیات تاکید داشتند.
ایشان ضمن تشکر از شاعران فریمان که همگی عضو سبزمنش هستند به مقام نخست جشنواره جهانی شعر سبزمنش از شهرفریمان اشاره نموده و این مقام را مدال افتخار شهرفریمان دانستند.
دکتر شریفی شهر فریمان را یکی از نگینهای برجستهی بنياد جهانی سبزمنش خواند و افزود:
شاعران فریمان در بنیاد جهانی سبزمنش نقش عمده دارد.
درپایان با قرائت غزلی زیبا و سپیدی درخشان کفهای افتخار را نصیب خود کردند.
علی اکبرمقدم فریمان
۲۴/ ۷/ ۱۴۰۳ فریمان
Comments are closed.