(فرهنگ سرای آویژه)، اولین مجمع فرهنگی در ناحیه هفتم ولایت کابل است که به همت بسم الله شریفی رییس انستیتوت علوم صحی بابر و مکتب خصوصی سبزنگر ایجاد شدهاست.
آقای شریفی در صفحه فسبوکش نوشته است: ( از سبزنگران خورشید صفت متمنی ام در قسمت بهبود، تقویت و غنای فرهنگسرای آویژه مارا همکاری نمایند. بعد از ایجاد (مکتب خصوصی سبزنگر) و پذیرفتن مسئولیت و امتیاز (انستیتوت علوم صحی بابر) در کابل، متوجه شدم، مردم ساحه چهلستون شهر کابل از نداشتن کتابخانه و یک مکان مناسب فرهنگی رنج میبرند.
بر اساس تعهد و رسالت فرهنگی که دارم و داریم، اقدام به ساختن (فرهنگسرای آویژه) نمودم. امیدوارم دوستان سبزاندیش و نیکوباوران فرهنگ پسند، در این امر سترگ فرهنگی مارا یاری رسانیده، سهم فرهنگی و رسالت تمدنی خویش را ادا نمایند.
اراده داریم (فرهنگسرای آویژه) را به یک مرکز بزرگ فرهنگی که شامل کتابخانه و نمایشگاه آثار هنری و فرهنگی باشد، تبدیل نموده و در خدمت شهروندان خردمند و اهل مطالعه و فرهنگ قرار دهیم.
با آوردن کتاب و آثار فرهنگی که به اسم اهدا کننده(خودتان) ثبت میشود، مارا مفتخر ساخته و خویش را خوش اقبال سازید).
بنیانگذار فرهنگسرای آویژه در گفتگو با خبرگزاری عقاب میگوید: فرهنگ ستیزی تبراندیشان جغرافیای تحقیر شده ی انسانیت، نمیتواند مارا از کتاب و عشق به فرهنگ و ارزش های گذشته ی تمدنی مان دور نگهدارد. با وصف همه چالش های امنیتی و محیطی، نمیدانم چرا ذهنم از نا کجا ها الهام می گیرد و امیدوارانه به زندگی می نگرد؟!
آقای شریفی که از شخصیت های مطرح فرهنگی کشور است و مسوولیت ریاست اطلاعات و فرهنگ چندین ولایت کشور را عهده دار بوده است، میگوید:
(برای تقویت روحیه ای فرهنگی کشور که متاسفنه بیشترین آسیب را درین اواخر دیده است، باید همه تلاش کنیم و این امر را به یک انقلاب فرهنگی تبدیل نماییم).
بسم الله شریفی که خود نویسنده و مولف ۱۴ عنوان کتاب میباشد، عدم ترویج و روحیه کتابخوانی و کتابداری را در کشور یک فاجعه میخواند و می افزاید، راهی جز متوسل شدن به ارزش های فرهنگی و آگاهی دهی از مضرات بی فرهنگی درین کشور وجود ندارد و باید همه با هم در قسمت نهادینه شدن ارزش های فرهنگی و تمدنی تلاش نماییم.
آقای شریفی قبل از تاسیس فرهنگسرای آویژه، این نهاد ها و نشریات را نیز تاسیس نموده است و فعلا در خدمت مردم قرار دارد: ( * نهاد فرهنگی واجتماعی مردم روشن ضمیر میهن
* هفته نامه عقاب * نشریه کاروان بیان * ماهنامه ندای پامیر
* سایت خبرگزاری عقاب * لیسه خصوصی سبزمنش * انستیتیوت تعلیمات تخنیکی و مسلکی سبزمنش * انجمن ادبی سبزمنش * هفته نامه سبزمنش * مدرسه علوم قرآنی سبزمنش
* کتابخانه معرفت. * فرهنگسرای بلورین( در بغلان)
* مکتب خصوصی سبزنگر و انستیتوت علوم صحی بار در کابل).
مردم و بزرگان محل، ایجاد (فرهنگسرای آویژه) را یک کار ارزشمند تلقی نموده، در کنار سپاسگزاری از بنیانگذار آن، وعده هر نوع همکاری را برای تقویت این مرکز فرهنگی دادند.
(عقاب نیوز)